Bejelentés


BKM-i NEMZETŐR SZÖVETSÉG


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Üzenőfal


Név:

Üzenet:Szavazás
Köszöntjük a Magyar Nemzetőrség Bács-Kiskun Megyei Egyesületeinek Szövetsége, azaz a Bács-Kiskun Megyei Nemzetőr Szövetség megújult weboldalán.

2019

2019 évben a Magyar Nemzetőrség Bács-Kiskun Megyei Egyesületeinek Szövetsége a NEA-NO-19-EG-0226 pályázatán 197.500,- Ft támogatást nyert el működeési támogatásra.

Támogató:Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

 

 

 

 

 

2016. március 15.

Március 15.-e alkalmából ünnepi műsort adtak elő a kecskeméti Móra Ferenc Általános Iskola tanulói. Közreműködött a Kecskeméti Városi Fúvószenekar. Ünnepi beszédet mondott Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester. A Magyar Nemzetőrség Bács-Kiskun Megyei Egyesületeinek Szövetsége koszorút helyezett el a Kossuth szobornál.

 

A fotókat készítette: Kisjuhász Zsuzsanna, Tálas Gábor

 

2016. január 10.

Megemlékezés a doni áttörés 73. évfordulója alkalmából.

2016. január 10.-én 11 órakor a Kecskeméti Református Templomban istentiszteleten emlékeztek meg a doni áldozatokról. Mint ismert: 1943. január 12-én kezdődött meg a Don-kanyarban a szovjet áttörés. A Vörös Hadsereg offenzívája 12-én a reggeli órákban indult meg -40 fokos hidegben, és az elhúzódó hősies utóvédharcokban a Magyar Királyi 2. Honvéd Hadsereg teljes széthullását okozta. A magyar csapatok szívósan ellenálltak, azonban az irgalmatlan orosz túlerő térdre kényszeríttette honvédjeinket. A magyar katonák irreálisan hosszú, több mint 200 kilométeres frontvonalat kellett megtartaniuk.

Mindezt nyári felszerelésben, ugyanis a téli hadfelszerelés nem érkezett meg, a német hadvezetés – a megállapodások ellenére – nem látta el a magyar csapatokat a beígért korszerű fegyverekkel, ráadásul szállítókapacitásukat sem bocsátották a katonáink rendelkezésére. A kilátástalan helyzet ellenére a magyar honvédek az iszonyatos körülmények között több napon át keményen védekeztek. Emberfeletti hőstettet hajtottak végre, de végül a kommunista hadigépezet maga alá gyűrte a Keleti Front védvonalát. A harcokban és a hosszú visszavonulás alatt 100-120 ezer magyar katona vesztette életét. A református templomban vasárnap rendezett emlékező istentiszteleten részt vettek a Honvéd Hagyományőrző Egyesület, a Történelmi Vitézi Rend, és a Bács-Kiskun Megyei Nemzetőr Szövetség képviselői. Igét hirdetett Vincze Árpád lelkipásztor, emlékező beszédet pedig lovag Kenyeres Dénes nyugállományú honvéd alezredes mondott. Mint elhangzott: Kecskemétről mintegy 13 ezer katona indult 1942 nyarán a Don-kanyarhoz, akik közül az áttörést követően, 1943. februárban már csak 4.800 volt életben. Az emlékező istentiszteleten a Kecskeméti Református Gimnázium 10/d. osztálya szolgált, valamint egy keresztelőt is tartottak. A megemlékezés végén koszorúzás volt a Deák téri Hősi emlékműnél.

 

Fotók: Bakos Tibor nőr. ddtbk. és KEOL.hu

 

2015. december 24.

Áldott Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánunk!

Bács-Kiskun Megyei Nemzetőr Szövetség

2015. szeptember 29.

A pákozdi csata 167. évfordulója alakalmából ünnepséget rendeztünk Kecskeméten a Lengyel Települési Nemzetiségi Önkormányzattal közösen a Noszlopy Gáspár szobornál és a Batthyány u. 2 díszteremben. Az ünnep alkalmával dicséreteket és előléptetéseket adott át Bakos Tibor nemzetőr dandártábornok, országos parancsnok helyettes, a Bács-Kiskun Megyei Nemzetőr Szövetség elnök-parancsnoka.

 

 

2015. június 5-6.

Kecskeméten ez évben is hagyományosan megrendezésre került a Civil Nap. A rendezvényen a megújult Bács-Kiskun Megyei Nemzetőr Szövetség történelmi nemzetőr és katasztrófavédelmi kiállítással készült.

A kiállításon a Nemzetőrség történelmi áttekintését láthattuk az 1848-49 Forradalom és Szabadságharctól, az 1956-os forradalmon keresztül napjainkig. Prof. Dr. Király Béla nemzetőr vezérezredes, történelmi főparancsnokunkkal kapcsolatos dokumentumok fotók is bemutatásra kerültek.

Civil Nap rendezés

 

2012. 05. 26.

Magyar Nemzetőrség Bács-Kiskun Megyei Egyesületeinek Szövetsége Közhasznú Szervezet 2011. évi beszámoló küldöttközgyűlését tartotta meg Kecskeméten a volt Repülőkórház épületének Nemzetőr központi irodájában.

A küldöttközgyűlés elfogadta a Szövetség Beszámolóját, Közhasznúsági jelentést, a Közhasznú egyszerűsített éves beszámolóját és az Ellenőrző bizottság beszámolóját. Elfogadta a 2012. évi feladattervet és költségvetést.

 

 

2011. 04. 16.

A Magyar Nemzetőrség Bács-Kiskun Megyei Egyesületeinek Szövetsége Közhasznú Szervezet megtartotta 2010. évi beszámoló és tisztújító küldöttközgyűlését a volt Repülőkórház épületének Nemzetőr irodájában.

A küldöttközgyűlés elfogadta a Szövetség Elnökségi beszámolóját, Közhasznúsági jelentését és a Közhasznú egyszerűsített éves beszámolóját. Elfogadta a 2011. évi feladattervet és költségvetést. Elfogadta az Ellenőrző bizottság 2010 évi beszámolóját. Ezt követően megválasztották újabb 5 évre a Szövetség tisztségviselőit. A küldöttközgyűlésen 1 perces néma gyásszal megemlékeztünk Dávid József posztumusz nemzetőr alezredes Úrról. Végül Bakos Tibor nőr. dandártábornok ismertette az MNOSZ elnök-parancsnokának kinevezési parancsát, melyben vitéz lovag Dr. Gombik Károly nőr. ezredes Urat, a Magyar Nemzetőrség érdekében végzett munkája alapján kinevezte nőr. dandártábornokká.

Gratulálunk az újonnan megválasztott vezetőknek és a kinevezetteknek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elnökség 2010. 10. 22. Kecel Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete és a Magyar Nemzetőrség tagszervezete a Kistérségi Nemzetőr Egyesület 2010. október 22-én tartotta az „1956-os forradalom” ünnepi megemlékezését. Az eseményen részt vett Kecel város polgármestere Haszilló Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Szövetségtől Szilaj István ny. tüo. ezredes, a Magyar Nemzetőrség Bács-Kiskun Megyei Egyesületeinek Szövetségétől vitéz lovag Szabó József nőr. dandártábornok és Bakos Tibor nőr. dandártábornok. A köszöntőt vitéz lovag Travnik János nőr. dandártábornok mondta el. Megemlékező beszédet mondott vitéz lovag Szabó József nőr. tábornok és a keceli 56-os eseményekről vitéz Fejes István Úr. Az ünnepségen verset mondott Fábián Andrea. Végül kitüntetések és előléptetések kerültek átadásra.

A rendezvény közös vacsorával fejeződött be.

 

 

FIGYELEM !!! 2010. 09. 21-én két fő, a Magyar Nemzetőrség által rendszeresített szolgálati egyenruhában, a Magyar Nemzetőrség által kibocsátott igazolvánnyal és sorszámozott jelvénnyel, térítésmentesen, jogtalanul igénybe vette a Kunság Volán 25-ös helyi járatán való utazást, azzal a címszóval, hogy „közbiztonság”.

Felhívom mindenki figyelmét hogy ez szabálysértésnek minősül, ami Rendőrségi eljárást és a Magyar Nemzetőrségből való azonnali kizárását vonja maga után !!!

Továbbá felhívjuk a Magyar Nemzetőrség tagjainak figyelmét, ha ilyen vagy bármilyen az Alapszabályban leírtakkal szembeni ellentétes és jogsértő magatartást tapasztal, azonnal jelezze. FELTÉTELEZHETŐ hogy a fenti személyek önhatalmúlag viselik az egyenruhánkat és az igazolványunkkal is visszaélnek. Ezért kérek ismételten mindenkit, hogy ha ilyen vagy bármilyen a Nemzetőrhöz nem illő viselkedést, helyzetet tapasztal, a törvény adta lehetőségeken belül, tartsa vissza a személyt, személyeket és azonnal értesítse a Rendőrséget!

Kecskemét, 2010. szeptember 24.

Szőke Csaba nőr. zls. vezénylő zászlós

 

2010. szeptember 17.


Megtartotta soron következő elnökségi ülését a Magyar Nemzetőrség Bács-Kiskun Megyei Egyesületeinek Szövetsége.

 

2010. június 04.

Magyar Nemzetőrök Országos Szövetsége elnökségének árvízvédelmi közleménye. Az MNOSZ és a megyei szervezeteik az Országos és Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságokkal kötött együttműködési megállapodás szerint, az árvíz és belvíz sújtotta területeken mentési munkát végző Nemzetőr szervezetek elnökei jelzése alapján, Borsod – Győr-Moson-Sopron – Zala – Somogy – és Tolna megyében Nemzetőreink áldozatos munkát folytatnak. Az elnökség nagyra értékeli, hogy ilyen tragikus helyzetben minden Nemzetőr együtt tud dolgozni független attól, hogy melyik szervezet tagja. Ez mutatja igazán, hogy Magyarországon egységes a Nemzetőrség és közös cél érdekében összefognak tagjai. Kérjük, hogy minden Nemzetőr a képességéhez és lehetőségeihez mérten támogassa az árvíz- és belvíz sújtotta területek károsultjait.

Kecskemét 2010. június 04.

Bakos Tibor nőr. ezredes

MNOSZ központi ügyviteli vezető,

 

2010. április 24.

Kecelen tartotta beszámoló küldöttközgyűlését a Magyar Nemzetőrség Bács-Kiskun Megyei Egyesületeinek Szövetsége. vitéz lovag Szabó József nőr. ddtbk. Úr Megyei elnök a rendezvényen meghívott vendégek között köszönthette Haszilló Ferenc urat Kecel város polgármesterét


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!